Pages

Sunday, February 20, 2011

Narcis Iustin Ianau - O mio babbino carro de Puccini

Iustin a interpretat la emisiunea "Romanii au talent" piesa "O mio babbino Caro" de Puccini, insa a declarat ca nu s-ar mai prezenta cu aceasta piesa. Cand a aflat de posibilitatea de a se inscrie in competitie, acesta a cautat melodiile si versurile pe internet de la un Internet Cafe, intrucat acesta nu avea internet acasa.

“Am cautat multe piese sa vad care imi poate pune vocea in valoare. Si am ales-o pe aceea. Am dat negativul cu sase tonuri mai sus decit era originalul. Cind am cintat pentru preselectiile din emisiune eram la liceu. Mai apoi am luat lectii de canto, am invatat sa-mi impostez vocea. Mie acum nu-mi mai place cum am cintat in emisiune, as cinta altfel, nu as mai alege aceeasi melodie.

Vreau sa fiu cintaret, sa cint pe marile scene ale lumii, desi nu stiu care sint astea, sa reprezint tara intr-un mod placut”, marturiseste Iustin. Poate imita cu usurinta vocile unor celebritati ale muzicii internationale, precum Maria Callas, Enya, Celine Dion sau Michael Jackson. Dar si-ar dori sa cinte alaturi de Vitas, un celebru contratenor rus.

“As vrea sa vad care este diferenta dintre vocile noastre”, a declarat elevul bacauan pentru ziaruldebacau.ro

3 comments:

ereducere said...

Titlul corect este o mio babbino caro ( dragul meu tata ).
O Mio Babbino Caro Italian Lyrics
O mio babbino caro,
mi piace, è bello bello,
vo’andare in Porta Rossa
a comperar l’anello!
Si, si, ci voglio andare!
E se l’amassi indarno,
andrei sul Ponte Vecchio
ma per buttarmi in Arno!
Mi struggo e mi tormento,
O Dio! Vorrei morir!
Babbo, pietà, pietà!
Babbo, pietà, pietà!

O Mio Bambino Caro English Translation
Oh my dear father,
I like him, he is very handsome.
I want to go to Porta Rossa
to buy the ring!
Yes, yes, I want to go there!
And if my love were in vain,
I would go to Ponte Vecchio
and throw myself in the Arno!
I am pining and I am tormented,
Oh God! I would want to die!

ereducere said...

imediat dupa aparitia lui Iustin la Protv, am cautat sa aflu mai multe informatii...
Am gasit pe zzv.ro alte trei inregistrari cu Iustin care mi-au confirmat faptul ca are o voce extraordinara.
Una dintre ele pe care Iustin o considera se pare nereusita
http://zzv.ro/video-32302-ianau-narcis-iustin---high-note---vitas-high-note.html mi s-a parut absolut fabuloasa. In prima parte, vocea este atat de inalta incat nu iti dai seama daca este voce de om sau nu.

Astazi a aparut pe net si o alta inregistrare din "spectacolul" din clasa a 8-a. Aceasta confirma pe de-o parte (daca mai era nevoie) calitatile vocale ale lui Iustin dar pe de alta parte ridica niste semne de intrebare legate de poveste. Ar fi pacat ca o parte din aceasta sa fie doar marketing. Pe de alta parte in clipul de mai sus pe mine m-a frapat faptul ca nu s-a facut nici o referire la numele lui Iustin ci doar la colegul de scena si profesorul acestuia desi tot greul piesei respective a fost dus de Narcis.
Pe canalul youtube personal, exista poze cu Iustin in frac si cu papion, iar pe net am gasit referiri la faptul ca ar mai fi "concertat" cel putin in Bacau.

Dincolo de aceste intrebari si mici neconcordante(eu cred ceea ce a spus Narcis pana acum ) ramane o voce si o interpretare (mai ales interpretare ) extraordinara.
Sper ca Narcis nu va ramane doar un o imitator ci isi va gasi propriul drum spre succes.

Mult succes Narcis.

Administrator said...

Va multumesc pentru comentariile dvs foarte utile, si eu am incredere in Narcis ca va reusi in viata intrucat talentul lui este incontestabil.
Trebuie sa-l sprijinim si sa-l incurajam cat putem de mult, sa raspandim dovada talentului sau in intreaga lume.

Post a Comment