Pages

Monday, February 21, 2011

O voce extrem de rara, care promite multe...

Claudia Vasilache, profesoara sa de canto de la Liceul de Artă „Geroge Apostu" din Bacău nu garantează că vocea lui Iustin nu va suferi modificări la maturitate.

El este încă un copil. Are vocea în formare. S-ar putea ca atunci când se maturizează să cânte ca bariton. Sansele sunte de 50 - 50%. Timbrul vocii la băieti se conturează între 16 si 18 ani. El abia acum împlineste 16 ani", a explicat profesoara Vasilache. Ea recunoaste că nu i-a testat limitele vocii deoarece nu a vrut să riste o deteriorare a timbrului vocal.

Iustin nu trebuie să-si forteze limitele. Vocea trebuie lucrată treptat. El poate ajunge un mare cântăret dacă va îndeplini două conditii: să recupereze cei opt ani pe care nu i-a făcut la o scoală de muzică si să plece din România. Oriunde în Europa însă aici, nu!", a mai adăugat Claudia Vasilache.

Sunt foarte rare astfel de voci, mai ales la această vârstă. Vorbim despre niste calităti native. Nu-mi dau seama dacă maturitatea îi va schimba timbrul vocal. Cu sigurantă însă, calitătile sale vocale vor rămâne. Un singur astfel de caz am mai întâlnit la un tânăr din Ploiesti care acum este contratenor la Milano", a afirmat Pavel Ionescu, directorul Filarmonicii „Mihail Jora", din Bacău, care are peste 30 de ani de experientă în muzică.

El a mai adăugat că rolul de contratenor era întâlnit pe marile scene ale lumii între anii 1.500 - 1.600 însă, de atunci, rar s-au mai ivit astfel de voci la bărbati.


0 comments:

Post a Comment