Pages

Monday, April 25, 2011

Narcis in finala!

Vezi mai multe pe Romanii au talent


Votati acum!

Finala "Romanii au talent" la Pro TV. 12 concurenti pentru un premiu de 120.000 de euro

Finala competitiei "Romanii au talent" va fi transmisa diseara la Pro TV de la ora 20,30, in direct din Studiourile MediaPro din Buftea.

Cei 12 finalisti care au ajuns in confruntarea finala se lupta pentru un premiu de 120.000 de euro. Ei sunt Narcis Iustin Ianau, trupa Ballance, sotii Luca, Tutu Adrian, Cristina si Alina, grupul Akikai, Stefan Florescu, Cosmin Agache, Rebeca Neacsu, Valentin Dinu, Valentin Luca si Medea.

Potrivit cotelor de la două case de pariuri, pe podiumul show-ului "Românii au talent" ar putea sta contratenorul Narcis Iustin Ianău, Adrian Ţuţu, orfanul care a impresionat o ţară întreagă cântând rap, şi Valentin Dinu, spălătorul de maşini înzestrat cu o voce extraordinară. Doar că la Stanley Bet, Narcis Iustin Ianău este creditat cu cele mai mari şanse de a câştiga marele premiu de 120.000 de euro, în timp ce la Bet Cafe Arena în topul preferinţelor pariorilor conduce Adrian Ţuţu.

La Stanley Bet, contratenorul în vârstă de 16 ani are o cotă de 2,10, fiind urmat de Adrian Ţuţu, cu o cotă de 2,20 şi de Valentin Dinu, cu o cotă de 2,90. În spatele lor se află, la mare distanţă, magicianul mingii, Ştefan Florescu - 5,50, Cosmin Agache, puştiul care face beatbox, şi Rebeca Neacşu, fetiţa care a ridicat, la semifinale, sala în picioare cântând "Ave Maria" - ambii cu câte o cotă de 7,50. Cele mai mici şanse de a câştiga finala le au, potrivit pariorilor, membrii clubului sportiv Akikai, cu o cotă de 28.

La Bet Cafe Arena, Adrian Ţuţu are o cotă de 2,00, fiind urmat îndeaproape de Narcis Iustin Ianău, cu o cotă de 2,05.

Sa ii uram mult succes lui Iustin, merita sa castige! Are nevoie de sprijinul nostru!

Friday, April 1, 2011

Narcis Iustin Ianau la Romanii au talent 1 aprilie 2011

Narcis Iustin Ianau a impresionat din nou publicul de la Romanii au talent

Narcis Iustin Ianau a primit ropote de aplauze si in prima semifinala a emisiunii Romanii au Talent.

Primii care au intrat in febra semifinalei 1 a emisiunii au fost cei de la Titanii Funky Fresh, dupa care a urmat Narcis Iustin Ianau.

Inainte de canta, Narcis a marturisit ca are foarte multe emotii, insa baiatul a fost foarte fericit ca il poate auzi mama lui din public.

”Am foarte mari emotii deoarece in aceasta seara nu voi canta numai in fata a milioane de telespectatori ci si in fata mamei mele care va fi in public”, a spus Narcis.

Saturday, March 26, 2011

Narcis Iustin Ianau in semifinala de la Romanii au talent

Dupa indelungi dezbateri, juriul a reusit sa aleaga cei 12 semifinalisti care merg mai departe.

Ianau Narcis Iustin este tânărul contratenor care va mai avea o dată şansa să îi demonstreze mamei sale că are calităţi vocale.

Bernadette, de 20 de ani, şi căţeluşa dansatoare Vanda i-au impresionat pe membrii juriului atât de tare, încât nu aveau cum să nu ajungă în semifinală.

Tenorul-avocat Camarascu Mihail Alexandru merge mai departe pentru că "are talent", după cum a spus chiar Andra.

Deac Rareş, tânărul care îşi încordează muşchii stomacului pe muzică, se alătură semifinaliştilor.

Omul-foarfecă, Harsan Florin, merită să concureze pe 1 aprilie cel puţin pentru recordul de a realiza două tunsori în două minute.

Pentru că a uimit cu step-ul şi tobele o sală întreagă la "Românii au talent", juriul a decis ca Ioniţă Marius să meargă în semifinală.

Lazin Reca şi Manduc Ştefan, cei doi iubiţi care au concurat separat, au o şansă în semifinală cu condiţia să facă un număr împreună.

Focşăneanul Adrian Ţuţu, printre cei 48 de semifinalişti

Emil Luca a rotit-o pe soţia sa, Emilia, de peste 130 de ori fără ca acesta să ameţească. Bineînţeles că au ajuns în semifinală!

Păunescu Paul şi Păunescu Virgil sunt gemenii care au cântat şi au dansat cu foc, pentru a ajunge în competiţia din 1 aprilie.

Pentru un recital impresionant cu saxofonul, Sandu Ana Maria este semifinalistă.

Pietreanca Ana Maria Sandu s-a calificat în semifinală!

Titanii Funky Fresh au dansat şi i-au încântat pe membrii juriului. Îi vom revedea peste o săptămână.

Trupa Ballance, pentru o lecţie memorabilă de echilibru, merg în prima semifinală!


Ii uram mult succes lui Narcis Iustin Ianau!

Friday, February 25, 2011

Narcis Iustin Ianau a cucerit-o cu vocea sa pe printesa Madeleine a Germaniei

Narcis Iustin Ianau, concurentul cu vocea de aur de la "Romanii au talent" 2011, a impresionat-o una dintre cele mai importante impresare din Europa, prinţesa Madeleine Bentheim und Steinfurt.Tanarul Narcis Iustin Ianau nici nu se gandea sa ajunga sa fie sunat la telefon de o printesa care sa il anunte ca vrea sa il sprijine in cariera sa.

Printesa Lia a Romaniei a fost rugata de catre prietena sa, Printesa Madeleine Bentheim und Steinfurt din Germania, sa il contacteze pe Narcis Iustin si sa programeze o intalnire.

Printesa Madeleine a Germaniei a aflat d epe internet de Narcis si de talentul sau si isi doreste sa il sprijine in cariera muzicala, indiferent daca va castiga sau nu concursul "Romanii au talent".

Iata ca sansa vietii sale, ca interpret de muzica clasica, a aparut ca o minune, caci altfel destinul sau nu s-ar fi schimbat prea mult.

Printesa Madeleine este cunoscuta drept una dintre cele mai influente si pretentioase impresare din Europa.

Narcis Iustin Ianau, in varsta de 15 ani, din Bacau, a lasat fara cuvinte juriul emisiunii "Romanii au talent", cand le-a expus calitatile sale vocale de contratenor, ridicand si intreaga sala in picioare.

Talentul sau a fost recunoscut de muzicieni din intreaga lume, care ii aplauda vocea si talentul.

Numeroase publicatii straine au scris despre Narcis si despre faptul ca are un talent nativ, in plus, el este asemanat cu Susan Boyle care l-a vremea la care a aparut la televizor i-a uimit pe toti, de la juriu pana la public.

Narcis Iustin Ianau este un "Susan Boyle de Romania", dupa cum il numesc strainii.

Sursa: apropo.ro

Thursday, February 24, 2011

Ziua de nastere a lui Narcis Iustin Ianau

La multi ani, Narcis!

Atmosferă de sărbătoare in modesta casă din Barati, Bacău, unde locuieste Narcis Iustin Ianău, băiatul care a uimit o tară intreagă cu vocea sa deosebită. Astăzi, "vocea de aur" implineste varsta de 16 ani.

În ciuda popularităţii de care a avut parte după prestaţia de senzaţie din show-ul Pro TV, "Românii au talent", Narcis a rămas acelaşi băiat modest şi un pic timid. Tânărul cântăreţ ne-a mărturisit, în urmă cu câteva zile, că nu a făcut niciodată petrecere de ziua lui.
Reporterii Libertăţii s-au gândit să-i facă o surpriză aşa că am mers la el acasă "înarmaţi" cu un tort. "Mi-aţi făcut o surpriză delicioasă, de acum înainte va fi desertul meu preferat. Nu am făcut până acum petrecere de ziua mea decât în familie şi tortul era adus, de fiecare dată, de părinţi", ne-a spus Narcis.

Şcoala şi lecţiile de canto îi vor ocupa azi întreaga zi, astfel că nu va avea prea mult timp să sărbătorească, iar cadouri nu a primit decât de la mama lui, care i-a trimis o bicicletă din Italia, pentru că tatăl său şi bunicii nu au avut bani să cumpere altceva.

Sursa: libertatea.ro

Wednesday, February 23, 2011

Cum a invatat sa cante Narcis Iustin Ianau

• "Bulversat", aşa îşi descrie Eduard Ianău fiul, pe Narcis Iustin, băiatul care a lăsat o ţară întreagă cu gura căscată când a cântat o arie de operă la "Românii au talent".

Dotat cu voce curată, de soprană, care până mai ieri i-a adus doar ironii, Narcis, un adolescent din Bacău, a devenit peste noapte vedetă. "Lumea îl caută, lumea îl sună", spune tatăl lui Narcis, Eduard Ianău, mirat de schimbarea pe care emisiunea tv a produs-o în tihna familiei lui. În trei zile, băiatul lui a devenit subiect de presă, iar românii au aflat ce înseamnă "contratenor".

Isteria Facebook

"Am patru mii de prieteni în doar trei zile, iar alţi o mie aşteaptă să le dau accept pe Facebook", mărturiseşte Narcis Iustin, un adolescent din Bacău până vineri seară necunoscut. De când milioane de români l-au văzut cântând "O mio babbino caro" la Pro Tv, viaţa lui s-.a schimbat. "În seara în care a fost difuzată emisiunea, am plâns de fericire! Nu credeam că voi ajunge aici. Mă simt cu mult mai diferit, pentru că acum toată lumea mă bagă în seamă", spune băiatul care învaţă la Liceul de Artă "George Apostu" din Bacău.

Deşi la "Românii au talent" a impresionat pe toată lumea cu vocea de soprană, adolescentul, care joi va împlini 16 ani, poate cânta şi cu voce de altistă, mezzosoprană, tenor şi bariton. "Pot cânta toate vocile, în afară de bas", explică pentru Gandul Narcis, care studiază zilnic, acasă, între două şi trei ore. Nu are bani de profesor aşa că învaţă singur cântând în sufragerie. Îşi descarcă piese de pe internet şi studiază partituri. Visează să urmeze Conservatorul, dar până atunci speră să ajungă-n finală, la Românii au talent.

Şi-ar dori să o aibă alături şi pe mama lui, Felicia, plecată de 12 ani la muncă, în Italia. Un susţinător va avea sigur, pe lângă tată şi fratele mai mic. Părintele Tancău Ferenţ, cel care l-a descoperit pe Narcis şi l-a îndrumat să cânte în corul bisercii, promite că-i va ţine pumnii băiatului cu voce de aur. "Cine cântă se roagă de două ori", spune parohul catolic din Baraţi. "Copilul are nevoie de încurajare, e un băiat cu voce sinceră şi curată. E natural sută la sută, ca apa cea pură", mai spune părintele care i-a urmărit lui Narcis prestaţia artistică pe YouTube.

Ce spune despre Narcis un contratenor de talie internaţională

Pe internet l-a ascultat pe Narcis şi Florin Ouatu, unul dintre cei titraţi contratrenori internaţionali. Muzicianul e categoric Băiatul are talent. Vocea lui e caldă, plăcută, spune artistul român. "Ca materie primă este excelentă, dar trebuie văzut cine va modela acest material", explică contratenorul. Din păcate, susţine Florin Ouatu, "în România puţini sunt cei care înţeleg ce înseamnă un contratenor şi ştiu să lucreze cu o astfel de voce, atât vocal, stilistic cât şi tehnic. Vocea unui contratenor este un instrument extrem de fragil şi trebuie bine conservată", mai spune acesta.

"În ţară nu există tradiţie şi nici partituri pentru aceşti artişti. Din fericire există internetul de unde pot fi descărcate piese. Vocile de contratenor nu sunt deloc ajutate", povesteşte artistul pentru gândul. El se consideră un norocos deoarece a studiat Conservatorul la Milano. "Mi-ar plăcea ca şi Narcis să aibă această şansă", explică artistul. "Sper să fie cu picoarele pe pământ şi să nu rămână un fenomen mediatic", îl sfătuieşte pe adolescentul de 16 ani Florin Ouatu. "Mi-ar plăcea ca la un moment dat să şi cântăm împreună", conchide contratenorul internaţional.


Sfaturile unor studenţi la Canto

Ca Narcis au fost doi dintre studenţii Universităţii de Muzică din Bucureşti, respectiv Cluj Napoca. Înscrişi la clasa de Canto, ca contratenori, Bogdan Chenciu şi Tudor Socolan îi ţin pumnii ochelaristului timid din Bacău. "Narcis Ianău cântă foarte frumos, chiar dacă nu are vocea formată", a declarat Socolan pentru Gandul. "Poate urca mai multe octave şi a cântat o piesă grea, pentru soprane".

"Povestea lui Narcis seamănă puţin cu a mea", povesteşte Bogdan Chenciu. "Tot ca el, am studiat la liceul de artă din Bacău. Dacă ar fi să-i dau sfaturi, i-aş spune că profesorul de canto e foarte important. E o loterie să-l întâlneşti pe cel care să te înţeleagă şi să ştie să lucreze cu tine, cu vocea ta. Sunt puţini cei care ştiu să lucreze cu vocile unor contratenori. I-aş recomanda să-şi exerseze tehnica respiratorie. Iar ca risc - există unul. Să i se modifice vocea. Nu este o regulă însă. Iar dacă cineva mai râde de el - se poate întâmpla, dar important e ce vrea el de la viaţă", conchide Bogdan Chenciu. Asemeni lui Tudor Socolan, nici Chenciu nu-şi imaginează că va profesa ca contratenor în România.

Sursa: gandul.info


Narcis Iustin Ianau are o voce rara, spun muzicienii romani

Narcis Iustin Ianau, elevul din Bacau care a interpretat “O, mio babbino caro” de Pucini la emisiunea “Românii au talent”, remarcandu-se cu vocea sa de contratenor, a reusit sa impresioneze atat juriul emisiunii cat si zeci de mii de oameni, din tara si din strainatate. Talentul sau a fost recunoscut si de specialisti, care sustin ca Iustin are o voce rara insa daca va Ramane in Romania, viitorul sau este nesigur.

Directorul Filarmonicii din Bacau a sustinut ca “baiatul asta n-ar putea avea o cariera in România”

Sansele de reusita profesionala ale lui Narcis Iustin Ianau exclud Romania, lucru sustinut atat de Pavel Ionescu, director al Filarmonicii "Mihail Jora" din Bacau, cat si de alti specialisti.

“L-am ascultat si eu pe Narcis si baiatul are o voce deosebita, destul de rara, nu prea se foloseste in opera ca alte voci, de soprana, tenor, bariton. Prin secolele XV – XVI, cind se obisnuia ca partiturile de soprana sa fie cintate de barbati, erau mult mai multi contratenori. Am mai intilnit un caz in Ploiesti, un tinar, Florin Cezar Ouatu, care a plecat sa studieze la Conservatorul din Milano. Acolo sint mai multe oportunitati. In România este restrins repertoriul unde se folosesc contratenorii. In strainatate un astfel de repertoriu e mai des abordat. Baiatul asta n-ar putea avea o cariera in România. Pentru contratenori se folosesc opere din timpul perioadei preclasice. Noi mergem pe Puccini, Verdi, Donizetti, mai putin preclasica. Ar putea evolua frumos, depinde de ce instructie are si de sansele care i se vor oferi”, a declarat directorul Filarmonicii bacauane.

Profesorul Gheorghe Gozar: “Biserica Catolica din Barati l-a format”

Narcis Iustin Ianau este membru al cunoscutei Corale “Armonia” a Liceului de Arta “George Apostu”, condusa de profesorul Gheorghe Gozar. In aceasta formatie muzicala, cinta alaturi de fete, in roluri de soprane. “Narcis e contratenor, acestea sint voci foarte rare, care se cistiga prin exercitiu si printr-un mod special de a imposta, de-a pune aparatul vocal intr-o anumita pozitie. El cinta in registru acut, in partea de sus a aparatului vocal, este o voce de cap. A invatat singur. Cintind mult in cor de femei, la biserica, a descoperit ca ii este mai usor sa cinte in felul acesta. Biserica l-a format, Biserica catolica de la Barati. Vocea de contratenor se obtine si prin tehnica. Eu am construit la Seminarul din Roman contratenori pentru ca aveam nevoie in cor”, a declarat dirijorul Coralei “Armonia”. Cunoscutul profesor Gheorghe Gozar spune ca baiatul are sanse de reusita si in România dar ca trebuie sa se dedice cu seriozitate studiului. “Narcis e un baiat constiincios. E un baiat dotat vocal. Are si aici, in România, sanse de reusita. El trebuie sa continuie sa studieze si sa invete limbajul muzical complet, sa sa puna la punct cu solfegiul si dictarea. Poate mentine aceasta voce cu tehnica vocala speciala, prin intonatie acuta. Dar prin “scoala nemteasca”, nu prin scoala româneasca”, a concluzionat profesorul Gheorghe Gozar, care a format multe generatii de muzicieni. In perioada 9 – 19 mai, Corul “Armonia” va merge in turneu in Viena, cu Filarmonica “Mihail Jora” din Bacau.

Baritonul Stefan Ignat il apreciaza pe Narcis Ianau

Stefan Ignat este bariton al Operei Nationale Romane. Si el, ca alti milioane de telespectatori romani, l-a auzit pe Narcis Iustin Ianau cintind la concursul «Romanii au talent». A ramas impresionat de vocea adolescentului bacauan, despre care spune ca are talent si poate avea un viitor stralucit in muzica. «L-am vazut la televizor. Jos palaria! Are o voce clara si cred ca poate face cariera, dar are nevoie si de studiu. Mai sint note care trebuie lucrate, dar important este ca are talent. El trebuie ajutat in momentul acesta. Trebuie scolit!”, a declarat baritonul pentru cotidianul “Libertatea”.

Monday, February 21, 2011

Cel mai asteptat show al anului...

"Românii au talent" este una dintre cele mai spectaculoase emisiuni tv care isi propune sa îi transforme pe oamenii obişnuiţi în adevărate staruri tv. Aceştia trebuie să-şi demonstreze talentul nu doar în faţa unui juriu - Andra, Mihai Petre şi Andi Moisescu -, ci şi a ţării întregi. Fiecare concurent înscris în competiţie va lupta pentru celebritate şi pentru un premiu uriaş de 120.000 de euro.

Bugetul alocat pentru show este acelaşi cu cel al emisiunii "Dansez pentru tine", iar în proiect sunt implicaţi aproximativ 250 de oameni. Pentru concurenţii care vor intra în semifinale se vor asigura transport, cazare şi masă.

Emisiunea „Românii au talent", care a debutat vineri seară la Pro TV, a înregistrat un record absolut de audienţă în rândul show-urilor de divertisment din România, fiind urmărită de peste patru milioane de telespectatori. Emisiunea este prezentată de Smiley şi Pavel Bartoş şi este jurizată de Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre. Concursul va mai cuprinde alte nouă editii care se vor derula în următoarele săptămâni în fiecare seară de vineri începând cu ora 20.30.

După emisiune, site-ul romaniiautalent.protv.ro a fost blocat mai mult de o oră de cei care au intrat pentru a vedea filmuleţele postate. Site-ul protv.ro a ajuns la 127.918 de vizitatori unici şi 1.084.711 de afişări. Cel mai accesat moment a fost cel prezentat de Narcis Iustin Ianau, contratenorul de 16 ani din Bacău, care a reuşit să uimească o ţară întreagă. În mai puţin de două ore de la difuzarea pe post, Iustin a adunat peste 28.000 de accesări.

Pe întreg publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, audienta înregistrată în minutul de aur de la 21.17 a fost de 22,2 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 52,9 procente, peste jumătate din totalul persoanele aflate în faţa televizoarelor erau cu ochii pe romanii talentaţi.

Audienţa la Pro TV, cu "Românii au talent", de patru ori mai mare decât Antena 1!

Preselectiile au avut loc în Bucuresti, Cluj, Timisoara, Constanta si Piatra Neamt iar startul a fost dat pe data de 2 iulie 2010. Acest show de televiziune a fost făcut în peste 30 de tări ale lumii printre care si Marea Britanie, Suedia, Grecia

O voce extrem de rara, care promite multe...

Claudia Vasilache, profesoara sa de canto de la Liceul de Artă „Geroge Apostu" din Bacău nu garantează că vocea lui Iustin nu va suferi modificări la maturitate.

El este încă un copil. Are vocea în formare. S-ar putea ca atunci când se maturizează să cânte ca bariton. Sansele sunte de 50 - 50%. Timbrul vocii la băieti se conturează între 16 si 18 ani. El abia acum împlineste 16 ani", a explicat profesoara Vasilache. Ea recunoaste că nu i-a testat limitele vocii deoarece nu a vrut să riste o deteriorare a timbrului vocal.

Iustin nu trebuie să-si forteze limitele. Vocea trebuie lucrată treptat. El poate ajunge un mare cântăret dacă va îndeplini două conditii: să recupereze cei opt ani pe care nu i-a făcut la o scoală de muzică si să plece din România. Oriunde în Europa însă aici, nu!", a mai adăugat Claudia Vasilache.

Sunt foarte rare astfel de voci, mai ales la această vârstă. Vorbim despre niste calităti native. Nu-mi dau seama dacă maturitatea îi va schimba timbrul vocal. Cu sigurantă însă, calitătile sale vocale vor rămâne. Un singur astfel de caz am mai întâlnit la un tânăr din Ploiesti care acum este contratenor la Milano", a afirmat Pavel Ionescu, directorul Filarmonicii „Mihail Jora", din Bacău, care are peste 30 de ani de experientă în muzică.

El a mai adăugat că rolul de contratenor era întâlnit pe marile scene ale lumii între anii 1.500 - 1.600 însă, de atunci, rar s-au mai ivit astfel de voci la bărbati.


O familie modesta

Povestea lui Iustin nu este insa la fel de luminoasa cum ar putea sa para in lumina reflectoarelor.

A ajuns în semifinală, iar în aprilie va concura din nou, în direct. Pînă atunci, Narcis îşi vede de viaţa de zi cu zi, în satul Baraţi din judeţul Bacău.

Locuieşte cu fratele lui,Marius,elev în clasa a VI-a, tatăl Eduard-41 de ani şi bunica Lucia. Mama este plecată la muncă în Italia, fiind singura care intretine familia.

Tatal lui Iustin nu mai lucreaza de aproape 2 ani de zile pentru ca fabrica de bere la care era angajat a dat faliment. De atunci el nu si-a mai găsit de muncă nici până în prezent. Un impiediment în a se angaja l-a constituit si faptul că are deficientă de vedere la ambii ochi. De fapt, vederea la unul dintre ochi este "pierdută".

Ultima data cand si-a vazut mama a fost in luna august 2010.Mama lui Iustin, Felicia, este plecată de aproape 12 ani în Italia unde lucrează ca menajeră. Lunar, aceasta le trimite aproximativ 100 de euro acasă. Iustin s-a resemnat la gândul că mama lui nu este langa el si spune ca nu îi mai este atât de greu pentru că, practic,nu stie cum este să crească alături de ea,aceasta plecand de langa ei la o varsta frageda pentru Iustin pentru a asigura familiei un trai mai bun.Înainte de a pleca din tară, mama lui era casnică si singurii bani care intrau în casă erau cei din salariul tatălui sau.

Mama îi vizitează însă în fiecare an si stă alături de ei timp de o lună, dupa care, îi lasă în grija tatalui si bunicii.

Din păcate,pe langa tatal sau,si fratele si mama au probleme de vedere, ambii purtand ochelari. Fratele, Marius va trebui să facă, când va implini vârsta de 18 ani, o operatie la unul dintre ochi la care are probleme mai grave de vedere.

In ceea ce il priveste pe Narcis,ore întregi el stă în casă şi repetă la orgă diferite piese. Îi imită foarte bine pe Michael Jackson sau pe Celine Dion. Alte pasiuni sunt florile, pe care le creşte şi le îngrijeşte în curtea casei şi să facă prăjituri, de toate felurile. Recunoaşte că cel mai bine îi iese tortul de mere.

Sunday, February 20, 2011

Juriul, placut uimit de prestatie

Toti cei trei membri ai juriului au ramas impresionati de vocea lui care a ridicat publicul in picioare.

Când adolescentul slăbuţ, timid şi ochelarist a ajuns pe scena de la "Românii au talent", juratul Mihai Petre a crezut că a venit acolo să vorbească despre teoreme, necum să cânte cu o voce uluitoare.”A fost şocant de-a dreptul! Când apare pe scenă un băiat slăbuţ, timid, cu ochelari, nu te aştepţi să urmeze un moment de asemenea intensitate. În primul rând, nu mă aşteptam să cânte, ci mai degrabă să încerce să demonstreze o teoremă la matematică.”

Povestea lui Iustin este emblematică pentru acest show: un om al contrastelor, extrem de surprinzător", a declarat Mihai Petre.

Juratul Andi Moisescu este convins că, după apariţia lui Narcis, noţiunea de "vedetă" îşi va schimba înţelesul în România. "Dincolo de neaşteptatul apariţiei în sine, în emisiunea "Românii au talent", Narcis cred că va marca un moment istoric în spaţiul public românesc. Va fi, probabil, primul om obişnuit care devine vedetă peste noapte, bazându-se pe un talent autentic şi o valoare indiscutabilă şi nu pe operaţii estetice, scandaluri prefabricate şi conjuncturi favorizate de goliciunea trupului. Drept urmare, noţiunea de vedetă va avea, prin apariţia lui, un alt înţeles", spune Andi Moisescu.

Andra l-a aplaudat ridicandu-se in picioare si i-a spus: „Ne-ai socat intr-un mod placut” Andra crede că la "Românii au talent" totul este posibil. Oricine poate să ia microfonul şi să impresioneze o ţară întreagă. Aşa s-a întâmplat şi cu Iustin căruia, la prima vedere, publicul nu îi acorda nicio şansa.

"În seara în care a fost difuzată emisiunea, am plâns de fericire! Nu credeam că voi ajunge aici. Mă simt cu mult mai diferit, pentru că acum toată lumea mă bagă în seamă", spune băiatul care studiaza la un liceu de arta.

Deşi la "Românii au talent" a impresionat pe toată lumea cu vocea de soprană, adolescentul poate cânta şi cu voce de altistă, mezzosoprană, tenor şi bariton.

Copilaria unei voci extraordinare...

Lui Narcis Iustin Ianău, în vârstă de 16 ani,senzaţionala voce de contrabariton i-a adus în copilărie multe neplaceri din partea celor din jurul lui care radeau de vocea lui. "Cânţi precum o fată"ii spuneau copiii care radeau de vocea lui,nimeni neavand incredere in el si in puterea lui de a sensibiliza sufletul oricui.

Narcis nu s-a dat bătut, chiar dacă a trecut prin clipe grele si s-a incurajat singur. Si bine a facut, caci la “Romanii au talent” a reusit sa cucereasca atat juriul, cat si publicul, prin vocea lui extraordinara, extrem de rara in intreaga lume.

Nici chiar părinţii săi nu au fost de acord, la început, ca el să cânte cu vocea aceasta de fată. Mama mea fiind in Italia de cativa ani nu prea m-a auzit cantand. Ea a crezut ca nu pot realiza ceva cu aceasta voce. Imi doresc sa ma vada cantand la scena deschisa, a povestit băiatul.

Iustin a fost sustinut in permanenta de tatal sau, care l-a luat in brate, cu ochii plini de lacrimi, imediat dupa ce a coborat de pe scena Dupa concurs, tatăl sau a spus, extrem de emoţionat, că s-a temut, la început, că publicul "face mişto" de fiul său.

A stat retras toată copilăria lui, fără prea mulţi prieteni, a fost luat în râs, bătut şi respins de către unii colegi şi a plâns aproape în fiecare zi.

Narcis a ajuns la cinci ani în corul bisericii. Se dusese acolo cu mătuşa sa, Elena, pe care o aştepta să termine repetiţiile şi, auzind corul, a început să cânte şi el. Dascălul şi-a dat seama că este talentat şi l-a aşezat în rândul sopranelor, unde a rămas timp de patru ani.

Băiatul este un copil care provine dintr-o familie modeste,tatal sau fiind şomer si mama sa lucrand in Italia de 12 ani pentru a intretine familia.De asemenea,el locuieste impreuna cu tatal lui şi cu fratele său mai mic într-un sat din judeţul Bacău.

Motivul pentru care a venit la "Românii au talent" a fost ca mama lui, care lucrează de 12 ani în Italia, să îl audă cântând pe scenă.

Narcis Iustin Ianau - O mio babbino carro de Puccini

Iustin a interpretat la emisiunea "Romanii au talent" piesa "O mio babbino Caro" de Puccini, insa a declarat ca nu s-ar mai prezenta cu aceasta piesa. Cand a aflat de posibilitatea de a se inscrie in competitie, acesta a cautat melodiile si versurile pe internet de la un Internet Cafe, intrucat acesta nu avea internet acasa.

“Am cautat multe piese sa vad care imi poate pune vocea in valoare. Si am ales-o pe aceea. Am dat negativul cu sase tonuri mai sus decit era originalul. Cind am cintat pentru preselectiile din emisiune eram la liceu. Mai apoi am luat lectii de canto, am invatat sa-mi impostez vocea. Mie acum nu-mi mai place cum am cintat in emisiune, as cinta altfel, nu as mai alege aceeasi melodie.

Vreau sa fiu cintaret, sa cint pe marile scene ale lumii, desi nu stiu care sint astea, sa reprezint tara intr-un mod placut”, marturiseste Iustin. Poate imita cu usurinta vocile unor celebritati ale muzicii internationale, precum Maria Callas, Enya, Celine Dion sau Michael Jackson. Dar si-ar dori sa cinte alaturi de Vitas, un celebru contratenor rus.

“As vrea sa vad care este diferenta dintre vocile noastre”, a declarat elevul bacauan pentru ziaruldebacau.ro

Povestea lui Narcis Iustin Ianau

Pe data de 18 februarie 2011, viata lui Narcis Iustin Ianau s-a schimbat radical. Dintr-un adolescent care pana atunci fusese mai retras, a devenit cel mai cautat nume pe Google si Youtube, iar numarul cererilor de prietenie pe Facebook a crescut pe neasteptate.

Nascut in Bacau, tanarul de 16 ani a reusit sa impresioneze o intreaga tara cu vocea sa extraordinara de contratenor la emisiunea "Romanii au talent", care este difuzata in fiecare vineri seara pe canalul ProTV.

Dupa aparitia sa in emisiunea Romanii au talent, Iustin a primit mii de felicitari, atat din partea romanilor din tara, cat si celor din strainatate, care cu lacrimi in ochi recunosc ca au fost coplesiti de prestatia sa.

Narcis Iustin Ianau este elev in clasa a IX-a la Liceul de arta "George Apostu", unde studiaza canto cu dna profesoara Claudia Vasilache.

Acesta a mentionat, ca nu a mai participat la vreun concurs de acest gen, intrucat nu a avut pe nimeni care sa-l indrume in acest sens, astfel ca participarea la "Romanii au talent" a constituit primul concurs din viata lui.
Iustin a declarat ca nu l-a indemnat nimeni sa participe la emisiunea "Romanii au talent", ci el insusi a fost cel care a luat aceasta decizie.

Narcis Iustin Ianau - O noua melodie



O noua melodie cantata excelent de acest tanar care cu siguranta va ajunge departe.

Narcis Iustin Ianau la Romanii au talent

Narcis Iustin Ianau - un roman care are talent

"Românii au talent", cel mai aşteptat show al anului care îi va prezenta pe cei mai talentaţi români a debutat vineri, 18 februarie, la Protv.

Cel mai talentat concurent al primei emisiuni pare să fie Narcis Iustin Ianau, un băiat de 15 ani din Bacău. El a venit la emisiunea Românii au talent pentru ca mama lui să-l vadă cântând la scenă deschisă şi să arate lumii ce voce are, potrivit romaniiautalent.protv.ro.

Narcis Iustin Ianau nu a luat niciodată lecţii de canto şi a uimit atât juriul cât şi publicul cu vocea sa, extrem de înaltă, de contratenor.

Andra l-a aplaudat ridicându-se în picioare şi i-a spus: "Ne-ai şocat într-un mod extrem de plăcut. Cânţi minunat!”. Primind cei trei de DA, Iustin a mers mai departe.

"Românii au talent", una dintre cele mai spectaculoase emisiuni tv îi va transforma pe oamenii obişnuiţi în adevărate staruri tv. Aceştia trebuie să-şi demonstreze talentul nu doar în faţa unui juriu - Andra, Mihai Petre şi Andi Moisescu -, ci şi a ţării întregi. Fiecare concurent înscris în competiţie va lupta pentru celebritate şi pentru un premiu uriaş de 120.000 de euro.

Bugetul alocat pentru show este acelaşi cu cel al emisiunii "Dansez pentru tine", iar în proiect sunt implicaţi aproximativ 250 de oameni. Pentru concurenţii care vor intra în semifinale se vor asigura transport, cazare şi masă.